Cartofi de sămânță

Cartofi de sămânță

Categorie:

Descriere

Cartofii de sămânță sunt tuberculi specific cultivați pentru a fi liberi de boli și pentru a asigura plante sănătoase și consistente. Pentru a fi fără boală, zonele în care sunt cultivați cartofii de sămânță sunt selectate cu grijă.

În SUA, aceasta restricționează producția de cartofi de sămânță la doar 15 state din toate cele 50 de state în care se cultivă cartofii. Aceste locații sunt selectate pentru iernile lor reci, care ucid dăunătorii, și verile cu ore lungi de soare pentru o creștere optimă.

În Marea Britanie, majoritatea cartofilor de sămânță provin din Scoția, în zonele unde vânturile din vest împiedică atacul afidei și, astfel, împiedică răspândirea patogenilor virusului cartofului.

Cartofii sunt preparați în mai multe moduri: cu piele sau curățați, întregi sau tăiați, cu condimente sau fără. Singurul lucru ce trebuie făcut este gătitul pentru a umfla granulele de amidon.

Un cartof crud este 79% apă, 17% carbohidrați (88% este amidon), 2% proteine ​​și conține și grăsime într-o cantitate neglijabilă. Într-o cantitate de 100 grame, cartofii cruzi furnizează 322 kilojoule (77 kilocalorii) de energie și reprezintă o bogată sursă de vitamina B6 și vitamina C (23% și, respectiv, 24% din valoarea zilnică), fără alte vitamine sau minerale în cantitate semnificativă.