Caise

Caise

Categorie:

Descriere

Caisele sunt acele fructe de culoare portocalie pline de beta-caroten și fibre, și sunt considerate printre primele semne ale verii. Deși caise uscate și conservate sunt disponibile pe tot parcursul anului, caise proaspete cu o cantitate mai ridicată de vitamina C sunt în sezon din mai până în august. Orice fructe proaspete pe care le vedeți în timpul lunilor de iarnă au fost importate fie din America de Sud, fie din Noua Zeelandă.

Rudele cu piersicile, caisele sunt fructe mici, de culoare portocaliu aurie, cu piele catifelată, nu prea suculentă, dar cu siguranță netedă și dulce. Unii descriu aroma lor ca fiind asemănătoare cu moscul, cu un gust ușor acrișor, care se află undeva între o piersică și o prună.

Caisele sunt bogate în mulți antioxidanți ai plantelor. Unii dintre acestea sunt antioxidanții vitaminici atât de familiari consumatorilor, alții sunt mai dificil de obținut din alte alimente și pot fi responsabili pentru beneficii specifice pentru sănătate. În general, considerați caisele ca fiind un aliment grozav care vă oferă efectele protectoare ale antioxidanților în timp ce adăugați foarte puține calorii la totalul zilnic.