Căpșuni

Căpșuni

Categorie:

Descriere

Durata de recoltare a căpșunilor este de 13-28 zile, exceptând soiurile remontate. Pentru consumul imediat sau pentru industrializare, căpșunii se recoltează la coacerea deplină, iar cei destinați păstrării sau unui transport mai lung, atunci când ating 50-70% din pigmentația specifică soiului.

După recoltare, ambalajele se pun la umbra și se transportă cât mai repede în depozite frigorifice, de lungă sau de scurtă durată. La păstrarea în depozite frigorifice, încărcătura este de 75-90 kg/metru cub. Păstrarea de scurtă durată se realizează la 0 grade Celsius și la umiditate relativă a aerului de 85-90%. În aceste condiții după 6-8 zile pierderile au fost numai de 13,5% fata de 27-30% când au fost păstrate la 7-9 grade Celsius.

Valorificarea căpșunilor se face în ambalaje mici de 0,5 kg (coșulețe de material plastic) sau în lădițe de lemn de maximum 5 -7 kg.