Mandarine

Mandarine

Categorie:

Descriere

Mandarinele (Citrus tangerina) sunt un grup de citrice de culoare portocalie, compuse din hibrizi de portocal mandarin (Citrus reticulata).

Numele a fost folosit pentru fructele provenite din Tangier, Maroc, descris ca varietate de mandarine.

Mandarinele sunt mai mici și mai rotunjite decât portocalele comune. Gustul este considerat mai puțin acru, mai dulce și mai puternic decât cel al unei portocale.

Sezonul de vârf durează din toamnă până în primăvară. Mandarinele sunt cel mai frecvent curățate și mâncate din mână, dar fructele proaspete sunt de asemenea folosite în salate, deserturi și mâncăruri principale.

Mandarinele conțin 85% apă, 13% carbohidrați și cantități neglijabile de grăsimi și proteine. Printre micronutrienți, numai vitamina C are un conținut semnificativ (32% din valoarea zilnică) într-o porție de referință de 100 de grame, cu toți ceilalți nutrienți în cantități mici.