Prune

Prune

Categorie:

Descriere

Există puține fructe care vin într-o astfel de gamă de culori ca prunele suculente și dulci. Sezonul de prune se întinde din mai până în octombrie, cu soiurile japoneze primele pe piață începând cu luna mai și august urmate de soiurile europene în toamnă.

Prunele aparțin genului de plante Prunus și sunt rude cu piersicile, nectarinele și migdalele. Acestea sunt toate considerate „drupes”, fructe care au un miez tare care le înconjoară semințele.

Prunele uscate sunt dulci, cu un gust intens și o textură lipicioasă, ele nu numai că sunt foarte dulci, dar sunt și foarte hrănitoare. Ca și în cazul altor fructe uscate, acestea sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Versiunile proaspete și versiunile uscate ale plantei cunoscute științific ca Prunus domestica au făcut obiectul unor cercetări repetate în domeniul sănătății pentru conținutul lor ridicat de fitonutrienți unici numiți acizi neoclorogenici și clorogenici. Aceste substanțe găsite în prune sunt clasificate ca fenoli, iar funcția lor ca antioxidanți a fost bine documentată.